Fejlesztés a Wienerberger csornai tetőcserépgyáránál

Gazdaság, 2024.05.28

Fejlesztette csornai tetőcserépgyárát 1,2 milliárd forintból a Wienerberger zRt. leányvállalata - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a csornai gyár eddigi legnagyobb fejlesztésén esett át, amelyben az automatizálásra, a termékminőségre és az innovációra helyezték a hangsúlyt, korszerű eszközöket szereztek be, modernizálták, automatizálták a gyártási folyamatokat.

A fejlesztéssel megújult a gyár központi egysége, a 120 méter hosszú, közel 1000 Celsius-fokon üzemelő égetőkemence, valamint korszerűsítették a csatornaszárítót, az alagútkemencét, a csomagolósort és magát a gyártócsarnokot is.

Tarsoly József, a Wienerberger zRt. igazgatóságának elnöke a közleményben hangsúlyozta, a robotok integrálása a gyártási folyamatokba nagy lépés a modernizáció útján, a fejlett automatizációs rendszerek bevezetése pedig fokozza a gyártás hatékonyságát és precizitását.

A Wienerberger magyarországi leányvállalata a nemzetközi Wienerberger csoport tagja, amely a világ egyik legnagyobb téglagyártója. A cégcsoport világszerte több mint húszezer alkalmazottat foglalkoztat, és több mint 200 gyártóhellyel rendelkezik. A magyarországi leányvállalatot 1990-ben alapították, a termelés jelenleg kilenc helyszínen zajlik. A hazai foglalkoztatottak száma a cégcsoporthoz tartozó Pipelife-fal együtt meghaladja a 800-at.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Wienerberger zRt. 2022. évi nettó árbevétele 45,2 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 33,8 milliárd forint. A társaság 2022-es adózott eredménye 8,6 milliárd forint volt, míg 2021-ben 4,3 milliárd forint nyereséggel zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!