Fejlesztette nyomdaüzemét Algyőn az Innovariant Kft.

Gazdaság, 2022.09.29

Uniós támogatással, 448 millió forintból bővítette nyomdaüzemének kapacitását az Innovariant Kft. Algyőn - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.

A közlemény szerint az Innovariant Kft. 1996-ben alakult Szegeden, székhelyét 2011-ben helyezte át Algyőre. Fő tevékenysége füzetek, katalógusok, éves jelentések, prospektusok, szórólapok, plakátok, dossziék, élelmiszeripari termékcsomagolások - címkék, dobozok -, puhafedelű és keménytáblás könyvek, kereskedelmi nyomtatványok, naptárak gyártása.

A vállalkozás a folyamatosan növekvő kereslet miatt döntött a technológiafejlesztés és kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett, amely költségeiből 313,67 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

A cég korszerű hajtogató- és ofszet nyomógépet, vágógépet és irkatűző gépsort állított üzembe. A vállalkozás villamosenergia-igényének egy részét az újonnan telepített napelemes rendszer fedezi majd.

A fejlesztés eredményeként az új technológia segítségével az Innovariant Kft. jobban, gyorsabban, hatékonyabban tudja kiszolgálni megrendelőit.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az 55 alkalmazottat foglalkoztató, családi tulajdonú vállalkozás tavaly - a 2020-ast 14 százalékkal meghaladó - 877 millió forintos értékesítésből származó nettó árbevételt ért el. Az Innovariant Kft. adózott eredménye 2020-ban 23,7 millió, tavaly 34,1 millió forint volt.
(MTI)

Címkék

Innovariant Kft. Algyő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!