Felfüggesztették a Waberer's részvényeire adott módosított vételi ajánlat jóváhagyását

Gazdaság, 2022.09.22

Felfüggesztették a Waberer's  részvényeire tett módosított vételi ajánlat szabályozó hatóság általi jóváhagyását arra az időre, amíg döntés születik a Waberer's Csoporthoz tartozó Wáberer Hungária Biztosító Zrt. fölötti minősített befolyás megszerzéséről - közölte a tőzsdén jegyzett Waberer's International Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A Waberer's részvényeinek megvásárlására eredetileg négy társaság tett - összehangoltan eljáró személyekként - 2022. július 1-jén nyilvános ajánlatot. Közülük a High Yield Vagyonkezelő Zrt., mint a Waberer's 20 százalékos tulajdonosa és az MHB Optimum Zrt., mint a Waberer's 21 százalékos tulajdonosa szeptember 19-én módosították ajánlatukat. A módosítás értelmében az összehangolt ajánlattevők köréből kikerült a Trevelin Holding Zrt. és a Geraldton Invest Zrt., amelyek azonban - nem ajánlattevőként - az összehangoltsági megállapodásnak továbbra is részesei maradnak.

A módosított ajánlat szerint a megvásárlásra felajánlott részvények kétharmadát az MHB Optimum Zrt., egyharmadát a High Yield Vagyonkezelő Zrt. vásárolja meg. Az ajánlati ár változatlanul 2336 forint részvényenként.

A Waberer's csoport több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik az európai logisztikai és szállítmányozási piacon. A csoport anyavállalata, a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A logisztikai társaság stratégia- és struktúraváltást jelentett be 2019 végén, előtérbe helyezve a komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat.

A Waberer's International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben, az előző évi 569,3 millió euróról. Adózott eredménye 18 millió euró nyereség volt 2021-ben az előző évi 41,8 millió euró veszteség után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!