Fiatalította járműflottáját a Transemex szállítmányozó cég

Gazdaság, 2024.05.10

Jelentősen fiatalította járműflottáját a Transemex Kft., a szállítmányozó cég mintegy 2 milliárd forintos beruházással negyven új DAF XG vontatót vásárolt, amelynek utolsó példányát pénteken ünnepélyesen adták át a cég dunaharaszti telephelyén.

A török-magyar családi vállalkozás több mint 30 éve végez közúti szállítmányozási, fuvarozási, logisztikai tevékenységet, ez alatt az idő alatt a Magyarország-Törökország viszonylatban piacvezető lett: 70 százalékban Törökországban és 30 százalékban az Európai Unióban végez szállításokat.

Az ünnepségen Gülsen Karanis, Törökország magyarországi nagykövete méltatta, hogy a török-magyar külkereskedelmi forgalom meghaladta a 4 milliárd dollárt, és középtávú célnak nevezte a 6 milliárd dolláros forgalom elérését. Kiemelte, hogy Törökország számára értékes az a logisztikai pozíció, amelyet Magyarország a visegrádi négyek (V4) és az Európai Unió (EU) tagjaként betölt. Törökország ugyanakkor lehetőségeket biztosít Magyarországnak az Ázsia és Afrika felé irányuló kereskedelemben - tette hozzá.

Melih Sismanoglu, a Transemex Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a cég 180 munkavállalóval és 80 darab szerelvénnyel, 105 pótkocsival dolgozik. Felidézte, hogy a cég fejlődésének fontos állomása volt, amikor 2002-ben megnyitották isztambuli irodájukat, majd 2004-ben Dunaharasztiban telephelyet vettek.

Az ügyvezető hangsúlyozta: azzal, hogy lecserélték a vontatóállomány felét az új járművekre, a járművek életkorát egy évvel csökkentették.

Az új nyerges vontatókat Euro VI-os motorokkal szerelték fel, ez a típus 4-5 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel, mint a korábbi típusok - hangsúlyozta Melih Sismanoglu. Jelezte: az újonnan beszerzett teherautók várhatóan Magyarország és Törökország között fognak árut szállítani.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Transemex Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 6,6 milliárd forint volt, amelyből 2,9 milliárd forint exportból származott. Egy évvel korábban a nettó árbevétel 5,7 milliárd forint lett, ugyancsak 2,9 milliárd forintos exportbevétel mellett. Az adózott eredmény 2022-ben 1,16 milliárd forintra rúgott a 2021. évi 912 millió forintról.

Az ügyvezető igazgató elmondása szerint a cég 2023-as éves árbevétele elérte a 20 millió eurót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!