Fürdőszoba-felújítás okosan

Gazdaság, 2022.11.25

A fürdőszoba felújítása egy biztos módja annak, hogy növeljük otthonunk értékét amellett, hogy a napi rutint egy új, kellemesebb környezetbe helyezi, és elégedettséget hoz.

Szoba mosógéppel Lássuk, hogyan érdemes ezt a folyamatot végezni!

Első lépések

A szekrények és kiegészítők (vécé, zuhanyzó, fésülködőasztal, stb. ) kiválasztása mellett más feladatokat is figyelembe kell venni, mint például az elektromos vezetékelés. Mi várható, ha előre belemerülünk az átalakítási projektbe terv nélkül? 

Valószínűleg jelentős mennyiségű további időt és pénzt kell szánni a projektre, ha túlságosan hamar, megfontoltság nélkül vetjük bele magunkat a felújításba. Ráeszmélhetünk, hogy az új fürdőkád esetleg nem fér be a fürdőszoba ajtaján, vagy hogy a kiválasztott csap nem kompatibilis a kézi mosogatóval, ami szinte biztos, hogy sok vitához és fejfájáshoz vezet.

Szerezd be már most a szükséges kézi szerszámokat a JOSZERSZAM.com honlapjáról, hogy zökkenőmentesen induljon a fürdőszoba-felújítás!

Nem szabad hagyni, hogy az a tény, hogy még soha nem újítottunk fürdőszobát, megakadályozzon minket ebben a döntő lépésben. Vannak bútorokat gyártó és lakásfelújító vállalkozások, amelyek még a tervező szolgáltatásaikat is ingyen kínálják. A terv elkészítéséhez letölthető tervezőszoftvert vagy az internetet is használhatjuk.  

Gondoskodjunk a szellőztetésről!

Még a legkiválóbb, ideális fürdőszoba is hiányos lenne megfelelő szellőzés nélkül. Ha nincs felszerelve szellőző vagy ventilátor, nedvesség fog felhalmozódni a belsejében, és penészedést okoz. Az építési szabályzat azt is előírja, hogy a mellékhelyiségekben működő ablakkal vagy külső kivezetéssel ellátott szellőzővel kell rendelkezni.

Probléma lehet a padláson kivezetett ventilátor felszerelése is. Ebben az esetben csak a nedvesség – vele együtt pedig a penész veszélye – kerül át a fürdőből egy másik helyre. A ventilátor felszerelése külső kimenettel egyszerű megoldásként szolgálhat.

Egyéb tippek

Minden fürdőszobához szükség van egy WC-re, de ez nem jelenti azt, hogy ennek központi szerepet kell kapnia. A szakemberek óva intenek attól, hogy a WC-t úgy helyezzük el, hogy amikor kinyitjuk az ajtót, az első dolog, amit megpillantunk, a toalett.  

Gondoljunk tárolásbarát alkatrészek, például törölközőtartók és egyéb elemek beszerzézésre. Érdemes lehet polcokat a WC felett, akasztókat az ajtó felett, tükrös gyógyszeres szekrényeket elhelyezni, hogy ne maradjon semmi szem előtt.

Jó tanácsként szolgálhat a fürdőszoba-felújítás előtt állóknak, hogy vegyék figyelembe a személyes higiéniai cikkek tárolásához szükséges helyet, amikor eldöntik, hogy kádat vagy zuhanyzót szerelnek-e be. A fürdőkád vagy zuhanyzó területének, ahol sampont, szappant és egyéb tárgyakat tárolnak, elég magasnak és szélesnek kell lennie ahhoz, hogy elférjenek benne a pipere tárgyak.

Fedezd fel a JOSZERSZAM.com honlapján található nagyszerű szerszámokat, eszközöket és kiegészítőket, amelyek jól jöhetnek bármilyen felújítás során!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!