Gáztárolói és értékesítési tevékenységgel lép a német piacra a MET Csoport

Gazdaság, 2020.11.20

Gáztárolói és értékesítési tevékenységgel lép a német piacra a svájci központú európai energiacég, a MET csoport - tájékoztatta a vállalat pénteki közleményében az MTI-t.

A MET csoportba tartozó MET Holding AG november 19-én szerződést írt alá a Gas-Union gáztárolói üzletágának megvásárlásáról, amely négy helyszínen összesen 3,4 terrawattóra (TWh) tárolói kapacitást tesz ki. A tranzakció várhatóan még az év vége előtt lezárul.

Az október 30-án alakult új német leányvállalat, a MET Germany GmbH közvetlenül a végfogyasztóknak kínál szolgáltatásokat. A jövő év elejétől lát el földgázzal ipari nagyfogyasztókat, a termékportfólió később villamos energiával is kiegészül.

A MET Germany személyre szabott szolgáltatásokat nyújt partnereinek, köztük ipari fogyasztóknak, közműveknek, kis- és középvállalkozásoknak, valamint 2022 elejétől lakossági ügyfeleknek is - közölték.

A svájci kereskedelmi központú MET csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív.

A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter.

A MET Csoport tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!