GFM: megalakult a GINOP Plusz monitoring bizottsága

Gazdaság, 2023.06.01

Megalakult a GINOP Plusz monitoring bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021-2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozták: a hazai társfinanszírozással együtt összesen 2300 milliárd forint keretösszegű Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz továbbra is a legnagyobb hazai program, ez jelzi a kormányzat elkötelezettségét a munkahelyek védelme, a gazdasági növekedés, a hazai vállalkozások versenyképességének fokozása és a fenntartható foglalkoztatás mellett.

A célok elérése érdekében a GINOP Plusz öt prioritása többek között a hazai kkv-szektor fejlesztését, vállalati kutatás-fejlesztési projektek támogatását, a fiatalok elhelyezkedését, aktív munkaerőpiaci programokat, valamint szakképzési és felsőoktatási fejlesztéseket célzó beavatkozásokat tartalmaz.

A koronavírus-járvány, majd az energiaválság miatt kialakult gazdasági helyzetre tekintettel a GINOP Plusz keretében már nyolc, vállalkozásokat támogató felhívás megjelent hazai költségvetési előfinanszírozás segítségével, mely révén több ezer kkv jutott hozzá közel 400 milliárd forint fejlesztési forráshoz - közölte a tárca.

Ezekről a konstrukciókról, valamint a jövőbeni tervekről is egyeztetett a kormányzati és civil tagokat felsorakoztató monitoring bizottság, amelynek elnöke Lóga Máté, a GFM gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára - írták.

A minisztérium közleménye szerint a konstruktív, sok hozzászólással, javaslattal gazdagított ülés egyhangúan elfogadta a már meghirdetett felhívások véglegesítéséhez, és az új felhívások jövőbeli meghirdetéséhez szükséges alapdokumentumokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!