Gyors ügyintézést ígér az MVM Démász a napelemes csatlakozók számára

Gazdaság, 2021.06.17

Az MVM Démász a növekvő igények miatt felgyorsította a háztartási napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatását - közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön.

A társaság szolgáltatási területén - Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Pest megye déli részén - a korábbi évek azonos időszakához képest az ötszörösére nőtt a háztartási méretű napelemes rendszerek csatlakoztatási igénye. Az igénybejelentéseket megerősített létszámmal fogadják, a munkafolyamatokat átszervezték, és hétvégén is dolgoznak az időben beérkezett igények feldolgozásán - írták.

Otthonfelújítási támogatással telepített háztartási napelemes rendszer akkor csatlakozhat a hálózathoz szaldós elszámolással, ha még ebben a hónapban üzembe helyezik. Júliustól már bruttó elszámolás alkalmazásával vehető igénybe az otthonfelújítási támogatás, de - mint írták - a villamosenergia-kereskedő továbbra is szaldóelszámolást alkalmaz, a bruttó elszámolást az ügyfélnek kell kérnie. Az otthonfelújítási támogatás igényléséhez az elosztó által kiadott üzembe helyezési nyilatkozat mellett a villamosenergia-kereskedő nyilatkozata is szükséges a bruttó elszámolás alkalmazásáról - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!