Harminc éve tőzsdén a PannErgy

Gazdaság, 2024.06.13

Kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a PannErgy Nyrt. 30 éves jubileumát a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön - közölte a cég a BÉT honlapján.

Az 1922-ben alapított cég eredetileg a műanyagiparban tevékenykedett Pannonplast néven, majd egy stratégiai átalakulás révén a megújulóenergia-szektor egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A PannErgy mára az egyik legnagyobb múltra visszatekintő kibocsátó a BÉT-en, egyúttal az egyik legzöldebb részvény, amely elkötelezett a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett - írták.

A társaságnak Miskolcon, Győrben, Szentlőrincen és Berekfürdőn működnek geotermikus projektjei. A PannErgy árfolyama az induláskorinak csaknem hatszorosa.

A társaság a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatként a BUX kosár tagja és prémium kategóriás részvénykibocsátó - írták.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján tavaly a társaság 9,6 milliárd forint árbevétellel és 1,716 milliárd forint nettó eredménnyel zárt. 2022-ben a társaság konszolidált árbevétele 6,051 milliárd forint, a nettó nyereség 1,159 milliárd forint volt.

A PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, szerdán az árfolyama 1430 forint körül alakult. Az elmúlt egy évben a jegyzés 1065 és 1505 forint között mozgott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!