Heti makronaptár - Ipari, építőipari adatok várhatóak a jövő héten

Gazdaság, 2019.10.13

Kevés makrogazdasági adat várható a jövő héten, az augusztusi ipari termelés részletes adatai és az építőipar augusztusi teljesítményének statisztikája jelenik meg.  

Hétfőn közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés augusztusi részletes adatait. A hivatal első becslése szerint augusztusban az ipari termelés volumene 0,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 2,7 százalékkal emelkedett. Az ágazat teljesítménye az év első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal bővült 2018 azonos időszakához képest.

Szerdán publikálja a KSH az építőipar augusztusi számait. Júliusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 32,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 32,2 százalékkal, az egyéb építményeké 34,1 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 9,6 százalékkal bővült a júniusihoz viszonyítva. Az ágazat teljesítménye az év első hét hónapjában 34,7 százalékkal nőtt a 2018. január-júliusi időszakhoz képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!