Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Standard & Poor's

Gazdaság, 2020.02.14

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú és rövid lejáratú, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek befektetési ajánlású, "BBB/A-2" szintű besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's hitelminősítő, mindenekelőtt a magyar gazdaság erőteljes növekedési teljesítményével indokolva a lépést.

Egy másik nemzetközi hitelminősítő, a Fitch Ratings ugyancsak pénteken változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország szintén "BBB" fokozatú államadós-besorolását.

A Standard & Poor's a magyar szuverén osztályzat kilátásának pozitívra javításához fűzött, péntek éjjel Londonban ismertetett értékelésében kiemelte: a pozitív kilátás azt jelenti, hogy a cég 24 hónapon belül javíthatja a magyar osztályzatot, ha Magyarország gazdasági teljesítménye a továbbiakban is erőteljesebb és kiegyensúlyozottabb lesz, mint a vele összehasonlítható besorolású társgazdaságoké.

Az S&P hozzátette: javulhat a magyar osztályzat akkor is, ha az államháztartási hiány az előrejelzési távlatban jelentősen csökken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!