Hogyan válasszuk ki a megfelelő kabátot a munkavégzéshez?

Gazdaság, 2022.09.26

A munkaruházatra gondolva sokaknak a szürke, vastag anyagú, ormótlan szabású kabát jut eszébe.

Munkavédelmi kabát A munkavállalók védelmét szolgáló ruhadarabok óriási változásokon mentek keresztül. Ahhoz, hogy az igényeinknek megfelelő védőruhát megtaláljuk a hatalmas kínálatban, segítségként adunk néhány támpontot.

Miért szükséges a munkaruha?

Bizonyos szakmák esetében kötelező a védőruha használata. A munkáltatók által biztosított ruházat, egyéni védőeszköz viselése olykor életet menthet, de mindenképpen az egészségünk és a biztonságos munkavégzésünk zálogai. A munkavállalókra is nagy felelősség hárul, hiszen nem elég szabályszerűen végezni munkájukat, de a cég által biztosított munkavédelmi öltözetet is rendeltetésszerűen kell használniuk - saját védelmük érdekében.

A Netpolc oldalán található munkavédelmi kabátok kínálata sokszínű, változatos. Az online áruházban különböző stílusú, fazonú modell található, így minden keresletet ki tudnak elégíteni. A munkáltatók által biztosított öltözékeknek elsősorban strapabírónak és praktikusnak kell lenniük, melyek kiszolgálják a dolgozók sajátos igényeit.

Milyen az igazán jó munkáskabát?

A tökéletes kabát kiválasztásánál fő szempont az időtálló, nagy teherbírású szövet. A komfortos munkavégzés alapja, hogy a dolgozó jól érezze magát a ruhájában, így a magas pamuttartalom, az extra szellőzés alapkövetelmény a munkaruha megválasztásánál. A megerőltető fizikai munkavégzés során az izzadás elkerülhetetlen, így a légáteresztő szövetű kabát a legideálisabb.

A nagyfokú kényelem mellett a praktikumra is gondolnunk kell, hiszen a munkavégzés közben használt kisebb eszközök - melyeknek mindig kéznél kell lenniük - a kabát számtalan zsebében könnyen elférnek. Válasszunk olyan modellt, melynek zsebei egyszerűen záródnak, például tépőzáras megoldással!

Fontos a megfelelően megválasztott méret, hiszen a túl szűk ruházat korlátozhatja a mozgást, míg a bő felsőrész beakadhat, ezáltal okozva balesetveszélyes helyzetet. A mandzsettás ujjvégek szintén csökkentik a kockázatát annak, hogy munkavégzés közben beakadjanak a kiálló szerkezetekbe. A női munkavállalók számára kifejlesztett kabátok szabásvonala íveltebb, ezáltal igazodik a hölgyek testfelépítéséhez.

Divatos megjelenés

Felejtsük el az egyszínű, szürke munkavédelmi kabátokat! A mai kor trendjeinek megfelelően számtalan színvariációban és fazonban kapható munkaruházat. A vállalkozások számára is fontos, hogy kollégáik megjelenése divatos legyen, hiszen ezzel nemcsak a cég jó hírét növelik, hanem a munkatársak önbecsülését is.  

Napjainkban a trendi szabásvonalú és anyagú munkás kabát nemcsak a funkciójának megfelelő viseletre alkalmas, hanem sokan használják szabadidős tevékenységhez, hobbi idején is. A vízálló bevonat, a magasított nyakrész vagy a kapucni, valamint a praktikus kialakítás lehetővé teszi, hogy az őszi kirándulások alkalmával is viselhessük bármelyik modellt.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!