Idén harminc éves az Equilor

Gazdaság, 2020.01.15

Idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját az Equilor, ebből az alkalomból a befektetési szolgáltató székházában indították el szerdán a kereskedést a tőzsde csengőjének jelképes megszólaltatásával az Equilor és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezetői.

Az Equilor Befektetési Zrt. néhány nap különbséggel a magyar tőkepiac, valamint a magyar tőzsde újraalapításával egyidőben kezdte meg működését Rotter és Társai Rt. néven 1990. május 7-én, ezzel a legrégebbi magyar befektetési szolgáltató a piacon. A társaság 1991-től Confides néven működött, 1995-től pedig mai nevét viseli - idézik fel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az eseményen Szécsényi Bálint, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy az Equilor az elmúlt három évtizedben több tucat magyar vállalkozást segített tőkéhez jutni a tőkepiacon keresztül, több tízezer lakossági ügyfél befektetési döntését támogatta elemzéseivel és szakértelmével.

Végh Richárd, a tőzsde vezérigazgatója köszöntő beszédében kiemelte: az Equilor és a Budapesti Értéktőzsde három évtizede tartó együttműködése olyan alapvető értékeken nyugszik, mint az értékteremtésre való törekvés, vagy a bizalom építése, annak folyamatos ápolása.

Az Equilor csoport több mint száz munkavállalója professzionális befektetési banki szolgáltatást nyújt belföldi és külföldi értékpapírokkal, valamint devizákkal kapcsolatban magán és intézményi ügyfelei számára. A csoport szolgáltatásai közé tartozik az alapkezelés, a portfólió- és vagyonkezelés, valamint a vállalati pénzügyi tanácsadás. Az Equilor teljes jogú tagja a budapesti, a varsói és a prágai értéktőzsdének.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!