Idén több mint 1700 cég vett részt a Szerethető Munkahelyek elnevezésű versenyben

Gazdaság, 2022.11.23

Az idén 200 cég érdemelte ki a Szerethető Munkahely díjat a Magyarországon az idén hatodik alkalommal rendezett versenyen, amelyben több mint 1700 cég vett részt - közölte a dreamjobs.hu, a verseny szervezője szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a részt vevő cégek 50,4 százaléka kisvállalat és túlnyomó részük a szoftverfejlesztésben tevékenykedik. Idén is azokat a cégeket díjazták, ahol a közönségszavazatok vagy a szakmai zsűri véleménye alapján a legjobb dolgozni. A tavalyi 68 ezer szavazathoz képest idén még aktívabbak voltak a munkavállalók: több mint 72 ezer szavazat oszlott meg a nevező cégek között a közönségszavazásnál.

Ez alapján Magyarországon 200 cég érdemelte ki a Szerethető Munkahelyeket díjat, további 8 magyar vállalat pedig a szakmai zsűri ítélete alapján nyerte el a HR és Employer Branding szakmai elismerést, míg további 2 cég "Dolgoznék itt" különdíjat kapott azon munkavállalók véleménye alapján, akik jelezték az oldalon, hogy szívesen dolgoznának náluk.

A Szerethető Munkahelyek verseny növekvő népszerűségét mutatja, hogy az idei nevezők több mint 30 százaléka tavaly is, míg majdnem 60 százaléka 2020-ban is indult a versenyen. Az idei versenyzők 4 százaléka a verseny története alatt minden évben megmérettette magát.

A közlemény szerint a BOOKR Kids, az Infosector, a Számlázz.hu és a Webtown már 6. alkalommal kapták meg idén a díjat, 2017 óta sorra minden évben elnyerték a közönségszavazáson a munkavállalók voksait.

Arra is kitértek, hogy 2021-hez hasonlóan a verseny romániai szekciójában az erdélyi vállalatok mellett Románia teljes területéről nevezhettek a cégek. Itt mintegy 400 cég indult a díjért, a közönségszavazáson több mint 6000 szavazat alapján dőltek el a nyertesek. A nevezett cégek közül itt is a kisvállalatok voltak a legtöbben, 61,87 százalék. Romániában a versenyben 30 cég kapott díjat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!