Innovációs szövetség: 63 pályázat kidolgozását javasolta az ifjúsági innovációs verseny szakmai zsűrije

Gazdaság, 2022.01.10

A 2021/2022. évi Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny szakmai zsűrije a határidőre beérkezett 122 pályázat közül 63 pályázatot fogadott el, illetve javasolt kidolgozásra - közölte a Magyar Innovációs Szövetség hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az innovációs szövetség, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által meghirdetett tehetségkutató olyan speciális tanulmányi verseny, amelynek során önálló tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a középiskolás fiataloknak.

A 29 tagú bírálóbizottság főként informatikai és műszaki problémák megoldását, illetve kidolgozását javasolta a második fordulóra.

Az április 1-jéig kidolgozott pályamunkák, valamint a személyes prezentációk alapján a végső döntést a zsűri április végén hozza meg. Odaítélik a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakat a nyerteseknek, és kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2022 szeptemberében az európai döntőn, a hollandiai Leidenben.

A dobogós helyezés az egyetemi felvételin 100 többletpontot ér, és jelentős támogatást kapnak a legeredményesebb felkészítő tanárok, illetve középiskolák is - jelezte az innovációs szövetség.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!