Innovációs ügynökség: lezárult a Hungarian Startup University Program idei tanéve

Gazdaság, 2024.05.31

Lezárult a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) gondozásában futó Hungarian Startup University Program (HSUP) idei tanéve, az innovációval és a startup-alapítással kapcsolatos elméleti képzést nyújtó első félévét 33 intézményben 4232 hallgató végezte el, a második félévben akadémiai és piaci szakemberek, mentorok segítségével a startup vállalkozás felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudás megszerzésére volt lehetőség - közölte az innovációs ügynökség pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a most lezárult második félévben legtöbben a győri Széchenyi István Egyetemről (295 hallgató), a Budapesti Corvinus Egyetemről (243 hallgató) és a Budapesti Gazdasági Egyetemről (152 hallgató) jelentkeztek a programba.

A HSUP célja az innovációs ökoszisztéma működésével és innovatív vállalkozások indításával kapcsolatos ismeretek átadása, hogy utána a hallgatók akár ki is dolgozhassák egy startup elindítását - ismertette az innovációs ügynökség.

Kiemelték, azok a hallgatók, akik a második félévben csapatban startup elindításán dolgoztak, ösztöndíjban is részesülnek, ez idén 178 projektgazdát és 340 csapattagot jelent, emellett pedig 1199-en önállóan végezték a félévet. A 178 projektcsapatból 167 járult hozzá progress reportja értékeléséhez, így a tanévet júliusban ténylegesen lezáró Demo Dayre közülük juthat be a legpiacképesebb 15, amelynek tagjai fejenként 1 millió forintos jutalmat kapnak. A legjobb 4 csapat pedig 20 millió forintos kiemelt támogatásban is részesülhet startup vállalkozása elindításához.

Bódis László, a NIÜ vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy már szeptembertől elindítsák a HSUP Advanced ösztöndíjprogramot. Ez alapvetően doktori képzésben résztvevő és posztdoktor hallgatóknak, kutatóknak szól. Kulcsfontosságú, hogy ne csak az alap- és mesterképzéses hallgatók körében népszerűsítsük az innováció ügyét, hanem a kutatók körében is - tette hozzá a vezérigazgató.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!