Innovatív építőipari megoldásokra nyert támogatást a Strabag vezette konzorcium

Gazdaság, 2020.04.02

Építőipari munka automatizálásának, digitalizációjának kutatására, fejlesztésére, a projekt nyomon követésére nyert mintegy egymilliárd forint támogatást a Strabag Építőipari Kft. vezette konzorcium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázatán - közölte a Strabag csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint projekt összköltsége 2,1 milliárd forint, amelyből a vissza nem térítendő támogatás 995,3 millió forint.

A közleményben hangsúlyozzák, az innovatív építési megoldásokat alkalmazó infrastrukturális projekt célja az építőipar megnövekedett igényeinek kiszolgálása, a munkaerőhiány leküzdése, a kivitelezés minőségének javítása, a költségek és a munkaidő csökkentése.

A kifejlesztett prototípusok alkalmasak lesznek a hazai innovatív építőipar alapjainak megteremtésére, az elvégzett kutatásokkal, vizsgálatokkal lehetőség nyílik a projektben részt vevők speciális tudásának fejlesztésére - olvasható a közleményben.

A Strabag Építő Kft. vezette konzorcium tagja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!