Intelligens információirányítási rendszert fejleszt a DOQSYS Business Solutions Zrt.

Gazdaság, 2022.01.20

Papíron vagy elektronikusan beérkező, írásos dokumentumok tartalom alapú osztályozását és iktatását automatizálja a DOQSYS Business Solutions Zrt. új fejlesztése; a 375,5 millió forint összköltségű robotizált, intelligens információirányítási rendszer megvalósításához mintegy 169 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a cég a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán - közölte az informatikai vállalat az MTI-vel csütörtökön.

Az Ri3 koncepció alkalmas bármilyen intézmény vagy vállalat írásos dokumentumok formájában beérkező információinak ( postai küldemények, faxon, emailben és egyéb elektronikus csatornákon érkező dokumentumok) mesterséges intelligenciával támogatott tartalmi alapú osztályozására, iktatására és a további ügyintézéshez szükséges elektronikus munkafolyamatba illetve digitális archívum részére történő automatizált továbbítására - írták.

A rendszer fokozatos kiterjeszthetőségével minden korábbinál gyorsabban, pontosabban, költséghatékonyabban és egyben környezetkímélőbb módon alakítja elektronikus információvá a beérkező dokumentumokat, így nem lesz arra szükség, hogy az papír formában haladjon tovább az ügyintézésben, ezáltal megszűnik a fénymásolás szükségessége is, amivel jelentős mennyiségű papír és energia takarítható meg - hangsúlyozták.

Az NKFI Alap által nyújtott támogatás még további 6 hónapon át segíti a társaság eredményes fejlődését, gyorsítja a termékfejlesztést, így lehetőséget teremtve az Ri3 mihamarabbi bevezetésére a magyar üzleti életbe - közölték.

Az NKFI Alap 2019-ben hirdetett a hazai vállalkozásokat jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére ösztönző pályázatot.

A DOQSYS Zrt. jelenleg 48 dolgozót foglalkoztat, idén 15 százalékos létszámbővítést terveznek - közölte Gergely Ákos vezérigazgató az MTI kérdésére. A cég 2019-es auditált árbevétele 815 millió forint volt, 2020-ban 914 millió forint, ami tavaly az előzetes adatok szerint 1,340 milliárd forintra nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!