ITM-államtitkár: az Abu Alba Kft. a jövő magyar vállalatát testesíti meg

Gazdaság, 2020.02.25

A csomagolási rendszerekkel foglalkozó Adu Alba Kft. a magyar gazdaságstratégia jövőjét szimbolizálja, magyar családi tulajdonban van, high-tech technológiával termel és zöld is - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a társaság székesfehérvári üzemében.

György László hangsúlyozta: a cég jó példa arra, hogy a műanyagtermékeket gyártó vállalkozások is tudnak fenntartható és zöld módon működni, az itt felhasznált műanyagok száz százalékban újrahasznosulnak.

Azt is kiemelte: a székesfehérvári cég magyar egyetemekkel közösen fejleszt olyan termékeket, amelyek a világpiacon is megállhatják a helyüket, kitörési pontot jelentve a magyar gazdaság számára.

Faipari termékeiket olyan új eljárással állítják elő - kiküszöbölve a jelentős energia- és időigényes szárítási folyamatot -, amellyel a szén-dioxid kibocsátást tudják minimalizálni - mondta György László.

A székesfehérvári Adu Alba Kft. prémium és komplex csomagolási rendszerek fejlesztésével - tervezéssel és gyártással -, műanyag, lemez, fa, hab és acél felhasználásával foglalkozik. Rendelkeznek 3D nyomtatási technológiával is, amelyet számos területen terveznek felhasználni a jövőben - mondta el Varga József tulajdonos-ügyvezető az MTI-nek

A csomagolástechnikai cég nyilvános beszámolója szerint árbevétele 2017-ben megközelítette a 463 millió forintot, 2018-ban pedig már meghaladta az 538 millió forintot. Adózás előtti eredménye a 2017-es 14 millióról 2018-ra 25 millió forint fölé emelkedett, a társaság az elmúlt években átlagosan 45 dolgozót foglalkoztatott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!