ITM: kitűnően oldották meg feladataikat a WRO résztvevői

Gazdaság, 2021.07.21

Kitűnően oldották meg feladataikat a World Robot Olympiad (WRO) verseny résztvevői - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára a 2021-es WRO online nemzeti döntőjének díjátadóján, ahol 22 csapat vehetett át elismerést.

Pölöskei Gáborné elmondta: a verseny lehetőséget adott arra, hogy a természettudományos, technológiai, műszaki és matematikai szakmák iránt érdeklődők a gyakorlatban is felmérhessék és megmutathassák tehetségüket.

A helyettes államtitkár szerint a WRO azt a felismerést tükrözi, hogy a 4. ipari forradalom időszakában innovatív és kreatív gondolkodással kell "a minket körülvevő kihívásokat kezelni".

Pölöskei Gáborné úgy vélte, most, amikor a felkészültséget a tudás hasznosítása jelenti, fontos, hogy a csapatok felkészítésében az oktatók sikeresen alkalmazták a projekt szemléletű oktatást: az elméleti tudást nem elmesélve, hanem a gyakorlatban átültetve adták át a diákoknak. A jövő képzése is erről szól - mutatott rá a helyettes államtitkár.

Pölöskei Gáborné a rendezvényen sok sikert kívánt azoknak a csapatoknak, akik a novemberi világdöntőn Magyarországot képviselik majd.

A 2021-es WRO Magyarország nemzeti döntőjének díjátadóján, az online versenyen részt vett több mint 60 csapatból 22 kapott elismerést; a díjazottak közül 4 csapat képviseli majd Magyarországot a novemberi világdöntőn, amelyet szintén online rendeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!