ITM: újabb ipari kapcsolatok jöhetnek létre Oroszországgal

Gazdaság, 2019.07.11

Újabb ipari kapcsolatok jöhetnek létre Oroszországgal, amelyek elősegíthetik, hogy Magyarország és Oroszország közös infrastruktúra-beruházásokat hozzon létre az egészségipar és a gépgyártás területén - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy több mint száz ország részvételével zajlott a 10. Innoprom ipari szakkiállítás 2019. július 8-11. között Jekatyerinburgban, amelyenn Nagy Ádám, az ITM iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára a Szverdlovszk megyei ipari, kereskedelmi és egészségügyi miniszterekkel tárgyalt.

A tájékoztatás szerint Nagy Ádám kifejtette, a Jekatyerinburg Oroszország ipari központja, Szverdlovszk megye pedig az orosz kivitel mintegy harmadát adja, ezért érdemes konkrét ipari kapcsolatok megalapozására törekedni. A kiállításon több mint 100 ország vett részt, közülük 14 saját standdal képviseltette magát. Az önálló magyar pavilonban öt hazai cég mutatkozott be, a járműipari tesztpályát működtető APZ Zalazone, a biztonsági berendezésekkel foglalkozó Főnix Control, a Fővárosi Vízművek, a gépgyártással foglalkozó Lakics Kft. és az elsősorban élelmiszer- és feldolgozóipari berendezéseket gyártó Pólus Kft..

A moszkvai irodával is rendelkező Pólus Kft. egy komplex egészségipari beruházás megvalósítása kapcsán együttműködési megállapodást is kötött az orosz kormányt képviselő kormányzóval - közölte az ITM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!