ITM: vasárnapig lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Gazdaság, 2021.10.08

Vasárnap zárul a regisztrációs időszak az ország idei legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciójára - ismerteti az Innovációs és technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Idén október 18. és 24. között kilencedik alkalommal rendezik meg az eseményt, amelyen az önkéntesek a saját szűkebb-tágabb környezetüket tisztíthatják meg a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett szeméthalmoktól.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem a lakosság aktív részvételével lehet a leghatékonyabb, ezért várják azok jelentkezését, akik akár önkéntesként, akár koordinátorként, egy szervezett közösségi akció keretében szeretnének tenni egy tisztább Magyarországért.

Az érdeklődők a https://regisztracio.szelektalok.hu/ oldalon október 10-én 18 óráig csatlakozhatnak az akcióhoz. Az összegyűjtött hulladékok elszállításáról, és a szemétszedéshez szükséges eszközökről a korábbi évekhez hasonlóan idén is a minisztérium gondoskodik - emeli ki közleményében az ITM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!