Januárban a vártnál kevésbé nőtt az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2024.02.26

A vártnál kisebb mértékben, de nőtt januárban az előző havihoz képest az új családi házak eladása az Egyesült Államokban a Census Bureau statisztikai intézet és a washingtoni kereskedelmi és városfejlesztési minisztérium hétfőn publikált közös felmérése alapján.     

Januárban, szezonális kiigazítással és évesítve 661 ezer új családi házat értékesítettek az Egyesült Államokban, többet az előző havi 651 ezernél, de kevesebbet a 680 ezres elemzői várakozásnál.

Az 1,5 százalékos havi növekedés elmaradt a decemberi 7,5 százalékos növekedéstől, de így is a második havi bővülés volt egymás után. Annak ellenére is, hogy januárban emelkedtek a jelzáloghitel-kamatok. Októberben és novemberben csökkentek az eladások az előző havihoz képest.

Egy évvel ezelőtt, 2023 januárjában 649 ezer volt a családi házak évesített értékesítési száma, ami akkor 1,8 százalékos növekedést jelentett az előző havihoz képest.

Az idén januárban eladott családi házak medián ára 420,7 ezer dollár, átlagára pedig 534,3 ezer dollár volt.

Az eladásra kínált új családi házak készlete évesítve 456 ezer volt januárban, ami a jelenlegi értékesítési ütemben 8,3 hónapig elegendő a kereslet kielégítésére. Decemberben 9,2 havi kereslet kielégítésére volt elegendő a kínálati készlet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!