Januárban rekordszintre emelkedtek az építőipari kiadások az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.03.01

Januárban a vártnál nagyobb mértékben a valaha elért legmagasabb összegre nőttek az építőipari kiadások az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau hétfői jelentése alapján.

Januárban a várt 0,8 százalék helyett 1,7 százalékkal nőttek az előző havihoz képest szezonális kiigazítással az építőipari kiadások a decemberben elért 1,1 százalékos havi növekedés után.

A januári építőipari kiadások 5,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A januári építőipari kiadások évesítve 1,52 ezer milliárd dollárra rúgó összege a valaha regisztrált legmagasabb az Egyesült Államokban.

A magánszektor építőipari kiadásai a decemberi 1,5 százalék után 1,7 százalékkal nőttek januárban, ezen belül a lakáscélú kiadások 2,5 százalékkal, a decemberi 3,8 százalékos növekedés után.

A közcélú infrastrukturális építőipari kiadások 1,7 százalékkal emelkedtek januárban az előző havihoz képest, míg decemberben 0,1 százalék volt a havi növekedés. Az oktatási intézményekre fordított kiadások 0,1 százalékkal csökkentek, az útépítésekre fordított költségek 5,8 százalékkal emelkedtek.
https://www.census.gov/construction/c30/pdf/release.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!