Javulnak az üzemcsarnok-építés feltételei a pécsi Déli Ipari Parkban a helyi kkv-k számára

Gazdaság, 2021.03.17

Kedvezőbb feltételek  mellett építhetnek üzemcsarnokot a helyi kis- és közepes vállalkozások a pécsi Déli Ipari Parkban a következőkben - közölte a baranyai megyeszékhely helyhatósága szerdán az MTI-vel.

Az önkormányzat közleményében ismertette: a Pécsi Építési Szabályzat módosításának köszönhetően a helyi kis- és közepes vállalkozások is hozzáférnek a jövőben előkészített, telekadótól és építményadótól mentesen elérhető ipari telkekhez. Ezeket a kedvezményeket jelenleg csak az ipari parkok biztosítják, és eddig elsősorban nemzetközi befektetők számára voltak elérhetők. A helyhatóság egyidejűleg közel 10 hektárnyi területet átminősít, hogy a korábbi 2500 helyett 1100 négyzetméteres területeket is vásárolhassanak a társaságok - tették hozzá. Közölték: a csaknem kétszáz hektáron, az M60-as autópálya szomszédságában elterülő pécsi Déli Ipari Park üzemeltetőjével, egy osztrák céggel az önkormányzat már le is folytatta a módosításhoz szükséges egyeztetéseket.

Az önkormányzat a helyi cégek a fejlesztési forrásokhoz való jutását is segíteni kívánja - tették hozzá. A 186 hektáros Déli Ipari Park területének zöme az osztrák tulajdonosi körrel rendelkező Ipark Pécs Kft. tulajdonában és üzemeltetésében van, a pécsi önkormányzat mintegy 25 hektárral rendelkezik, 50 hektár pedig a Nemzeti Ipari Park Hálózaté. A terület a park honlapja szerint mintegy 50 százalékos kihasználtságú, mindeddig hat gazdasági társaság alakított ki itt telephelyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!