TV műsor

Jelentős fejlesztés a miskolci Fux Zrt.-nél

Gazdaság, 2021.06.11

A nagyteljesítményű elektromos vezetékek és kábelek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. 1,6 millió eurót fordított a termelékenység növelésére és a versenyképesség fenntartására, az új gyártóegységet pénteken adták át.

A fennállásának idén 30 éves évfordulóját ünneplő cég rendezvényén Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az ilyen és hasonló beruházások az ország erősödését is jelentik, a járvány elmúlását követően a cél az, hogy még erősebb legyen az ország.

Úgy fogalmazott: a Fux Zrt. a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kiírt, a versenyképesség növelését támogató pályázat segítségével újabb beruházást valósítottak meg, ez a társaság Európában is jelen van, gyártmányait 80 százalékban exportálja, egyre meghatározóbb szereplője a nemzetközi piacnak, a járvány ellenére gyarapodott is.

Dömötör Csaba hozzátette, hogy a tervek szerint újabb fejlesztések is várhatók.

Csöbör Katalin (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a koronavírus-járvány negatív hatásai miatt döntött a cég vezetése a piaci igényekre alapozó fejlesztés mellett, a mintegy 1,6 millió eurós beruházás felét a kormány támogatta.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva azt tette hozzá: 56 megyei vállalkozás kapott 17 milliárd forint támogatást a kormánytól, ezzel 24 ezer munkahelyet tudtak megmenteni. A Fux Zrt. mostani beruházásával fenn tudja tartani a nemzetközi piacon versenyképességét, és új munkahelyeket is létrehozott.

Barkóczi István, a magyar érdekeltségű cég tulajdonos-vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 13 milliárd forint árbevételt értek el, eddig 200 dolgozót foglalkoztattak, a létszám a fejlesztésnek köszönhetően 225-re emelkedik.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!