Jelentős növekedést ért el a 4iG a harmadik negyedévben is

Gazdaság, 2021.11.25

Jelentős növekedést ért el a 4iG Nyrt. a harmadik negyedévben is, így az első 9 hónap konszolidált árbevétele meghaladta az 53 milliárd forintot, ami 58 százalékos emelkedés éves alapon - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

A pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) 22,1 százalékkal bővülve csaknem 3,53 milliárd forintra nőtt. A majdnem 2,93 milliárd forintos nettó eredmény több mint 56 százalékos emelkedés a tavalyi első háromnegyedévhez képest - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentésből.

A különbség az idei és a tavalyi harmadik negyedév összevetésében is jelentős, hiszen a bevétel 13,4 milliárd forintról 21 milliárd forintra, az EBIDTA 1,46 milliárd forintról 1,75 milliárd forintra nőtt. A közlemény kiemelte, hogy az idei, átlagosan 840 forintos részvényárfolyam 53,3 százalékkal több, mint tavaly, míg az egy részvényre jutó saját tőke 142 százalékkal 130 forintra ugrott.

A 4iG szerint az elmúlt év akvizíciói, valamint a leányvállalatok nagymértékben járultak hozzá az eredményekhez. A működési, adó- és kamatköltségek, a további cégvásárlások ráfordításai jelentősen nőttek, de a tulajdonukba került társaságok konszolidációja ellensúlyozta a negatív hatásokat, a továbbiaktól pedig az eredményességi mutatók további javulása várható - tették hozzá.

A menedzsment arra számít, hogy a negyedik negyedév az előzőnél is kedvezőbben alakulhat, mivel a megállapodásaik rendszerint az év végén teljesülnek. 2022-re a cégcsoport az informatika minden területén az első számú belföldi rendszerintegrációs nagyvállalat lesz, a távközlésben és távközlési infrastruktúra fejlesztésében pedig a Nyugat-Balkánon is meghatározóvá válhat - olvasható a közleményben.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei csütörtökön 941 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 588 és 1134 forint között változott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!