Jelentős piacbővülésre számít a BÁV Faktor

Gazdaság, 2022.01.20

Jelentős bővülés előtt állhat a belföldi faktoringpiac, a növekedési kilátások felülmúlják minden más pénzügyi terület lehetőségeit - közölte a BÁV Faktor Pénzügyi Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A faktoringcég az elmúlt másfél-két év piaci tapasztalataira alapozza várakozásait. A közlemény szerint a faktorálást, vagyis a követelések átvételét felértékeli, hogy egyre gyakoribb a hosszú, akár 90 napos fizetési határidő. Sok vállalkozásnak okoz gondot, ha csak hónapok múlva kapja meg a pénzét, ezért faktoringcégeknek adják el a számláikat - írták.

A fellendülést a Magyar Faktoring Szövetség beszámolója is igazolja. Az utolsó, 2021 harmadik negyedévét összesítő adatok szerint a belföldi faktoringforgalom 12 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, megközelítve a 2590 milliárd forintot. 2020-ban még az egész éves forgalom volt 3226 milliárd forint, és már ez is 23 százalékkal meghaladta a 2019-es összeget.

A közlemény szerint a bővülési lehetőséget ügyfélbarát termékfejlesztésekkel lehet kihasználni. A BÁV Faktor például a teljes faktorálási folyamatra kiterjedő, online ügyintézési megoldást vezetett be, így arra számít, hogy a növekedési folyamat élére kerülhet. A forgalom az idén 50 százalékkal is emelkedhet - tették hozzá az MTI kérdésére.

A BÁV Faktor Pénzügyi Zrt. Magyarország legnagyobb bankfüggetlen faktorcégeként mutatkozik be a honlapján. Utolsó, 2020-as beszámolójuk szerint 207 millió forinttal majdnem megkétszerezték az éves eredményüket, ugyanis 2019-ben még alig 107,5 millió forint volt a nyereség. 2018-ban még nem érték el a 92 millió forintot, 2016-ban pedig még csak 66 millió forintnál tartottak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!