Jelentősen zuhantak a Tencent részvényei a hongkongi tőzsdén a cég nyereségnövekedése ellenére

Gazdaság, 2021.05.21

Jelentősen zuhantak a Tencent kínai internetes cég részvényei pénteken a hongkongi tőzsdén annak ellenére, hogy a cég egy nappal korábban a várakozásokat meghaladó negyedéves nyereségről számolt be.

A Tencent részvényeinek árfolyama 586,00 hongkongi dolláron, 3,78 százalékos mínuszban állt, jóllehet az egy évvel korábbihoz képest a jelenlegi árfolyam így is több mint 38 százalékkal magasabb.

A Tencent, amely bevétele alapján a világ legnagyobb, videójátékokat szolgáltató vállalata, csütörtökön azt közölte, hogy a március végével zárult három hónapban elkönyvelt nyeresége 47,77 milliárd jüan (7,42 milliárd dollár) lett. Ez 65 százalékos emelkedés éves összevetésben.

A cég negyedéves bevétele éves bázison 25 százalékkal 135,3 milliárd jüanra (20,6 milliárd dollár) emelkedett.

A legnagyobb bevételt termelő szegmens, az internetes videojátékok üzletágának bevétele 17 százalékkal 43,6 milliárd jüanra duzzadt. A növekedést elsősorban az okostelefonos játékokból származó bevétel hajtotta, amely 41,5 milliárd jüant hozott a cégnek az első negyedévben.

A kínai hatóságok az utóbbi időben szigorúan léptek fel a technológiai óriáscégekkel szemben. A kínai piacfelügyelet április 10-én rekordösszegű, 18,2 milliárd jüanos (2,8 milliárd dollár) büntetést rótt ki a Tencent riválisának számító Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi óriásvállalatra, mondván, hogy a cég a versenyszabályokat megsértve visszaélt monopolhelyzetével. A hatóságok ezt követően a szektor többi jelentős szereplőjét is figyelmeztették, hogy tartsák tiszteletben a versenyszabályokat, és védjék a fogyasztók adatait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!