Július 9-ig játszható a PénzFutam pénzügyi kalandjáték

Gazdaság, 2023.06.07

    Budapest, 2023. június 7., szerda (MTI) -  A PénzFutam pénzügyi kalandjáték június 8. és július 9. között bármikor játszható az ország több mint 210 helyszínén, a játékot a Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben hozta létre a 4-14. évfolyamos diákok és tanáraik részére.

A Pénziránytű Alapítvány pénteki közleménye kiemelte: tavasszal közel 14 ezer általános- és középiskolás diák tette próbára pénzügyi tudását a játékkal.

A kalandhoz mindössze egy gyors regisztrációra és játékkód igénylésére van szükség, majd egy GPS és netképes mobilkészülék segítségével már indulhat is a PénzFutam.

A PénzFutamot egyszerre egy egész osztály, vagy táborozó csapat, de akár baráti társaságok hétvégi vagy nyári időtöltésként, születésnapi program részeként is ingyenesen játszhatják június 8. és július 9. között, az ajánlás szerint 2-4 fős csapatokban.

A szabadtéri kaland során gyakorlatias és játékos pénzügyi feladványokat oldhatnak meg a csapatok, a résztvevőket a fejtörők mellett egy kis mozgás is várja. A 10 éves kortól ajánlott, három nehézségi szinten elérhető - így a gyerekeknek és a felnőtteknek is szórakoztató kihívást jelentő - PénzFutam pályák akár 45 perc alatt teljesíthetők, de a nyári időszakra tekintettel a játékosoknak 120 perc áll rendelkezésére, hogy kényelmesen megfejthessék a 10 izgalmas pénzügyi feladatot. Az elért teljesítményéről minden csapat visszajelzést és oklevelet kap, a legmagasabb kitüntetés a gyémánt rang.

A játék menetéről a Pénziránytű Alapítvány honlapján találhatók részletes információk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!