Júliusban nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2022.08.05

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás és csökkent a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi statisztikai intézet, a Bureau of Labor Statistics pénteki jelentése alapján. A foglalkoztatottak teljes száma júliusban visszatért a járvány előtti szintre.

Az amerikai gazdaság nem mezőgazdasági ágazataiban júliusban 528 ezer új munkahely létesült, sokkal több a 250 ezres piaci előrejelzésnél és az előző havi felfelé módosított 398 ezernél.

A munkahelyek száma júliusban az ágazatok széles körében nőtt, a legnagyobb mértékben a szabadidős szolgáltatások, vendéglátás, a szakmai és üzleti szolgáltatások, valamint az egészségügyi szolgáltatások területén.

A teljes nem mezőgazdasági foglalkoztatás 22,0 millióval nőtt a 2020. áprilisi mélypont elérése óta, és visszatért a járvány előtti szintre. A magánszektorban a foglalkoztatás 629 ezerrel magasabb mint a járvány által nem érintett utolsó hónapban, 2020 februárjában volt. Számos ágazatban még nem állt helyre a járvány előtti foglalkoztatási szint. A kormányzati foglalkoztatás még 597 ezerrel alacsonyabb a járvány előtti szintnél.

A munkanélküliségi ráta júliusban 3,5 százalékra, 2020 februárja óta a legalacsonyabbra csökkent az előző havi, júniusi 3,6 százalékról. Elemzők változatlan, a júniusival megegyező munkanélküliségi rátát vártak júliusra is.
https://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!