Képviseletet nyitott Veszprémben a WHC

Gazdaság, 2021.11.25

A helyi munkaerőhiány miatt közvetlen képviseletet nyitott Veszprémben a WHC Csoport - közölte a munkaerő-közvetítő cég az MTI-vel szerdán.

A bővítést azzal indokolták, hogy Budapest és Pest megye után itt van a legtöbb betöltetlen állás, és összesen csaknem 50 milliárd forint értékű beruházás kezdődött a járvány alatt a térségben. Folyamatos az utánpótlás igénye az autóiparban, a feldolgozóiparban, az elektronikai iparban, a logisztikában, de lényegében minden iparág munkaerőhiánnyal küzd - tették hozzá.

A közlemény szerint elhelyezkedésének, kiváló infrastruktúrájának, és a helyi felsőoktatásnak köszönhetően Veszprém jelentős gazdasági növekedést érhet el a jövőben is. A munkaerő-közvetítő abban bízik, hogy a 10. irodájuk megnyitásával hozzá tudnak járulni a munkaerőhiány kezeléséhez a városban.

A WHC évente körülbelül 10 ezer munkavállalónak segít elhelyezkedni, beleértve az álláslehetőséget kereső diákokat és nyugdíjasokat. Vállalati ügyfeleik között kis- és nagyvállalatok egyaránt megtalálhatóak az autóipartól kezdve a logisztikán át a mezőgazdaságig - közölték az MTI kérdésére.

Korábbi közlésük szerint a WHC Csoport tavaly 19,5 milliárd forintos árbevétellel zárt; a Magyarországon kívül Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is aktív vállalat a koronavírus-járvány negatív hatásai ellenére mintegy félmilliárd forinttal növelni tudta forgalmát 2019-hez képest. Azt is közölték, hogy a kölcsönzött munkaerő állománya, amely tavaly 3500 volt, idén elérheti a 4000-et, árbevételét tekintve pedig 30 százalékos bővüléssel tervez a cégcsoport.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!