Kettős vállalatirányítási modellt vezetett be az FGSZ

Gazdaság, 2019.02.08

Kettős vállalatirányítási modellt vezetett be az FGSZ Zrt., Magyarország nagynyomású földgázszállító vezetékrendszerének tulajdonosa és üzemeltetője, amely a gázszolgáltató társaságokat, erőműveket és a nagyipari fogyasztókat látja el.

A társaság pénteki tájékoztatása szerint a kettős vállalatirányítási modellben a stratégiai feladatok Ferencz I. Szabolcs irányítása alá kerültek, aki február 1-jétől vezérigazgatóként, február 8-tól pedig, miután az igazgatóság elnökké választotta, elnök-vezérigazgatóként irányítja a kapcsolódó területek munkáját.

Az operatív működés irányításáért továbbra is Terhes Kristóf vezérigazgató felelős, aki 2017. január 1-je óta tölti be ezt a pozíciót.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a stratégiai-üzletfejlesztési területek és az üzemeltetés egyaránt kiemelt figyelmet kapjon, ezzel is biztosítva a társaság hosszú távú jövőjét és értékteremtő képességét - fogalmaz közleményében az FGSZ.

Ferencz I. Szabolcs 2003-2009 között a Mol-csoport kommunikációs igazgatója, ezután a Mol Romania ügyvezető igazgatója volt. 2011. májusa óta a csoportszintű társasági kapcsolatok ügyvezető igazgatójaként felügyelete alá tartoztak a magyar, uniós, illetve nemzetközi szabályozási területek, a nemzetközi közkapcsolatok, valamint korábban a stratégiafejlesztés, illetve a társasági kommunikáció irányítása is.

Terhes Kristóf 2009 júniusában csatlakozott a Mol-csoporthoz beszerzési igazgatóként, majd 2012 júliusától társasági szolgáltatások igazgatóként dolgozott. 2012 szeptembere és 2016. decembere között az FGSZ Zrt. felügyelőbizottságának tagja volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!