Kínában 10 éves mélyponton az okostelefon-kiszállítások az első negyedévben

Gazdaság, 2023.05.18

Kínában 10 éves mélypontra, 67,6 millióra csökkentek az okostelefon-kiszállítások az első negyedévben, az éves összevetésű visszaesés 11 százalék volt - áll a Canalys szingapúri piackutató cég jelentésében

"Kínában a gazdasági aktivitás helyreállt a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítése után, de az okostelefonok iránti kereslet nem lendült fel - mondta Lucas Zhong, a Canalys elemzője.

A kínai piacon már az ötödik egymást követő negyedévben jegyeztek fel kétszámjegyű visszaesést az eladásokban.

A piaci részesedés alapján a lista első helyén az Apple áll 20 százalékkal az egy évvel korábbi 18 százalék után, a kiszállított okostelefonok száma 3 százalékkal, 13,3 millióra csökkent.

A második helyet a kínai OPPO foglalja el 19 százalékos piaci részesedéssel a tavalyi 18 százalékot követően, míg a kiszállított készülékek száma 10 százalékkal, 12,6 millióra zsugorodott.

A harmadik a listán az ugyancsak kínai vivo, amely piaci részesedése a tavalyi első negyedévi 16 százalékról 17 százalékra emelkedett, míg a kiszállított készülékek száma 7 százalékkal, 11,3 millióra mérséklődött.

A negyedik a Honor, amely piaci részesedése 20 százalékról, 14 százalékra csökkent, míg az ötödik az ugyancsak kínai Xiaomi 13 százalékos piaci részesedéssel az egy évvel korábbi 14 százalék után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!