Komplex fejlesztés zárult a SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél Salgótarjánban

Gazdaság, 2024.06.17

A salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 206 millió forintos beruházással bővítette termelőkapacitását, és korszerűsítésekkel csökkentette az energiaköltségeket - tájékoztatta az MTI-t a cég hétfőn.

A fejlesztésekhez 144,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a cég a Széchenyi Terv Plusz programban.

A beruházásban beszereztek egy HDMC-130 típusú vízszintes fúrómaróművet, amely pontosságának és a modern konstrukciónak köszönhetően forgóasztal segítségével hatékony megmunkálásra képes egészen 30 tonna összsúlyig. A gép beszerzésével a társaság fúró és maró kapacitása kétszeresére nőtt, ami a piaci oldalon jelentkező tényleges kereslet kielégítésére tette alkalmassá a társaságot.

Közölték, környezettudatosságuk szemléltetésére tovább csökkentették energiaköltségüket a tiszta energiaforrások használatával: az irodaépület fűtési rendszerét levegő-víz hőszivattyúval oldották meg, amely más rendszernél hatékonyabban adja le a hőmennyiséget, és a szociális helyiségek melegvíz-ellátását is tudják belőle biztosítani.

Azt írták, az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. jelentős növekedés és fejlesztés előtt álló vállalkozás, most elkészült stratégiai és üzleti tervük segíti a célok elérését, bővülő tevékenységük pedig megkívánja a munkavállalói tudás folyamatos fejlesztését.

A helyszínen foglalkoztatott 40 fizikai munkavállaló számára darukezelői tanfolyamot és vizsgát szerveztek.

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. az egykor nagyhírű Salgótarjáni Vegyipari Gépgyár - közismertebb nevén a Vegyépszer - utódjaként kezdte meg működését 2015-ben a nógrádi megyeszékhelyen, és elődje szellemi és műszaki-technológiai lehetőségeire alapozva újraindította az egyedi gépgyártást Salgótarjánban. A gyár 3,5 hektáron terül el, amely a 12 ezer 600 négyzetméteres gyártóbázisnak is az otthona - ismertették.

A néhány száz kilogrammostól a több tíztonnás termékek gyártására is vállalkoznak, több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek nagyméretű hegesztett, forgácsolt szerkezetek, tartályok gyártása területén.

A zrt. munkavállalóinak száma 74; a nyilvánosan elérhető adatok szerint tavalyi nettó árbevétele meghaladta az 1,471 milliárd forintot a megelőző évi 1,126 milliárd forint után. Adózott eredménye tavaly 348 millió forintos veszteség volt, 2022-ben a veszteség 249 millió forintot tett ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!