Komplex vállalkozásfejlesztés a LEDFAK Kft. mezőtúri telephelyén

Gazdaság, 2024.05.01

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán - közölte az MTI-vel az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás mintegy százötven munkahelyet tud megőrizni - közölték.

A projektben a vállalkozás mezőtúri telephelyén 569 négyzetméteres raktárépület épült, emellett 50 kilowatt (kW) teljesítményű napelemes rendszert, valamint 32 kilowatt (kW) teljesítményű levegő-víz hőszivattyús rendszer telepítettek. A közlemény szerint a két rendszer a telephely energetikai költségét mintegy 30 százalékkal csökkenti.

Fazekas László, a cég ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a fejlesztés súlypontja a kábelkonfekcionálási tevékenységük bővítése, kiterjesztése volt. Ezt a célt sikerült is elérni, hiszen új csarnokkal bővültek, új technológiát tudtak bevezetni a gépbeszerzésekkel. Megjegyezte, hogy a digitalizáció területén is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre.

Az 1995-ben alakult magyar tulajdonú vállalkozás elsősorban német és osztrák vevőknek gyárt bérmunkában elektrotechnikai termékeket, így kábelkonfekciókat, transzformátorokat, fojtókat, kapcsolókat, mágnestekercseket, érintkezőelemeket, építőegységeket.

A LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft. tájékoztatása és a nyilvános cégadatok szerint a társaság értékesítésének nettó árbevétele tavaly 1 milliárd 370 millió forint volt, 2022-ben több mint 1 milliárd 254 millió forint. A cég adózott eredménye tavaly 154 millió forint volt, egy évvel korábban csaknem 324 millió forint. Az adott évben az eredményromlás a bérköltség növekedéséből adódott - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!