Konténeres sittszállítás Budapesten: válassz felelősségteljesen!

Gazdaság, 2021.10.19

A konténeres sittszállításra is lehet olyan partnercéget találni, akik tesznek a környezetünkért.

Sittszállítás Akiknek fontos, hogy ne csak a törvényi szabályozásoknak feleljenek meg, de amennyire csak lehet, óvják a környezetünket is.

Ha szeretnél felelősségteljes döntést hozni, hogy kire bízod a szállítást, akkor mindenképp ilyen céget kell megbíznod. Nézzük meg, miből is áll a sittszállítás, és milyen céget érdemes megbíznod a szállítással.

Amikor konténeres sittszállítást rendelsz

Nem kell sokáig keresgélned, ha szállítót keresel. Nem mindegy, végül kit bízol meg a feladattal. Egy stabil, megbízható, rugalmas céget kell találni, aki amennyire csak lehet, figyel a környezetünkre is.

Ha megtaláltad a megfelelő céget a konténeres sittszállításra, akkor több mindent is meg kell adnod. Mekkora konténert kérsz, pontosan hova, és mennyi ideig szeretnéd, hogy otthagyják? De azt is meg kell mondanod, hogy mit fogsz szállíttatni. Zsákos sittszállítást szeretnél? Tiszta sittet, esetleg vegyes építési törmeléket? Ezt mind tudni kell.

De mi is kerülhet a konténerbe?

Az építkezéseknél, bontásoknál, felújításoknál a legtöbb esetben vegyes építési törmelék keletkezik. Azonban van, hogy annyira homogén a kitermelt anyag, hogy az mehet zsákokba, zsákos sittszállításra.

Az is előfordulhat, hogy lomtalanítás miatt kérsz konténert. Ez is megoldható, ekkor a háztartási lomokat el tudod szállíttatni otthonról, bármikor. De mikor van erre szükséged, amikor minden évben van lomtalanítás a szemétszállító cégek szervezésében? Akkor, ha nem tudsz várni a lomok eltüntetésével. Ilyen, ha örököltél vagy vásároltál egy ingatlant. Mindkét esetben előfordulhat, hogy számos olyan lom marad az ingatlanban, amitől mielőbb szeretnél megszabadulni. Ilyenkor nagyon jól jön a konténeres lomtalanítás.

Dobjak bele mindent, és majd kiválogatják?

Közel sem. Viszont találhatsz olyan céget, aki igenis foglalkozik a környezetével, és kiválogatja a vegyes építési törmeléket is. Így meglesznek azok az anyagok, amelyek újrahasznosíthatóak. Ezzel pedig elkerülhetik azt, hogy a lerakókba kerüljenek olyan anyagok is, melyeket egyébként újra lehetne hasznosítani. Gondoskodnak a szortírozásról és az újrahasznosításra kerülő anyagokról is külön, mielőtt a többi (inert) anyag a lerakóba kerül.

Mivel tudom még védeni a környezetem?

Például azzal, hogy nem teszel bele a konténerbe olyan anyagokat, amik tiltottak. Gondolok itt elsősorban a veszélyes hulladéknak minősülő anyagokra.

Ilyen például a kátránypapír, pala, hígító, festékek, olajok, akkumulátorok, a tv vagy épp a híradástechnikai eszközök. Olyan cégek is vannak, melyek tudnak segíteni a veszélyes hulladékok elszállításában. Ez nagyon fontos, mert sokan nem tudnak mit kezdeni velük. Ha ilyenre van szükséged, mindenképp egyeztess a diszpécserrel.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!