Korszerű és biztonságos létrák

Gazdaság, 2019.08.19

A mai korszerű létrák megalkotása és gyártása során nagyon fontos, hogy a használatuk biztonságos legyen. A megfelelő ár-érték arány és az egyszerű szállíthatóság mellett ennek is kiemelt szerepe van ugyanis a választás során.

Állványbázis
Fontos tehát, hogy a létra stabil állást tegyen lehetővé, legyenek biztosak az illesztései, illetve csúszásmentes a lábak felülete. Csakis akkor tud eleget tenni a biztonsági követelményeknek professzionális vagy otthoni felhasználás esetén, hogyha ezek a feltételek teljesülnek.

A kialakítás során is fontos a testi épség védelme

Természetesen minden gyártó tisztában van azzal, hogy az egyes létrák kialakítása során a biztonságról nem szabad megfeledkezni. Ennek megfelelően a stabilitásnak, a szilárd állásnak és a minőségi anyagoknak kiemelt jelentősége van.

A létrán állva és az elvégzendő feladatra koncentrálva ugyanis senki sem szeretne amiatt aggodalmaskodni, hogy a lábai alatt lévő szerkezet vajon kibírja-e a terhelést. Csakis a stabilan elhelyezhető, nem összecsukló állvány vagy létra segítségével tudunk hatékonyak lenni a magasban történő munkavégzés során.

Biztonság az otthoni felhasználás mellett

Legyen szó felújításról, függöny felrakásról vagy éppenséggel ablakmosásról, természetesen a testi épség védelme az otthoni felhasználás alkalmával is nagyon fontos. A A Krause Corda típusú létrák tökéletesen alkalmasak arra, hogy eleget tegyenek a biztonsági követelményeknek.

A lépcsőfokos állólétrák, a többfunkciós létrák, valamint a gurulóállványok is egyaránt minőségi anyagok felhasználásával kerülnek gyártásra. Ennek megfelelően hosszú évekig állnak rendelkezésre úgy, hogy a használatuk közben kellő stabilitást is képesek nyújtani.

Ipari jellegű felhasználás esetén is első a biztonság

A Krause gyártóként természetesen fokozott figyelmet fordít arra is, hogy a létrákat ipari jelleggel használó szakemberek biztonsága is megoldott legyen. Éppen ezért a támasztó létrák csúszáselleni védelemmel lettek ellátva. Ezen kívül az üvegszállal is erősebbé tett műanyag szárak között kétoldalú bordázott fokok gondoskodnak a stabilitás növeléséről. Ennek köszönhetően akár 7 méteres magasságban is nyugodtan végezhető a munka, hiszen az alumínium vezető profilok tovább erősítik a létra masszív állását. Csakúgy, mint az automatikusan reteszelődő rögzítő kampók, valamint a csúszásmentes felületek.

Szintén a biztonsági szempontokat szem előtt tartva lettek kialakítva az állólétrák is. A magasított kapaszkodó keret, valamint a beépített és stabil szerszámtartó egyaránt azt
segítik, hogy a szerkezeten állva nyugodtan lehessen a feladatra koncentrálni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!