Kötvénykibocsátást tervez a Magyar Telekom

Gazdaság, 2020.10.28

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjának keretében 70 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez a Magyar Telekom - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a társaság a kötvényprogramban fedezetlen, fix kamatozású, vállalati kötvények kibocsátását mérlegeli, legfeljebb 70 milliárd forint összértékben. A futamidő várhatóan 7 év, azzal, hogy a hatodik év végén visszafizetnék a kötvények névértékének 50 százalékát.

A kötvénykibocsátásból származó forrást befektetések megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára, frekvenciasávok vásárlására tervezik felhasználni. A kötvényeket várhatóan bevezetik a Budapesti Értéktőzsde Xbond platformjára a kibocsátást követő 90 napon belül.

A társaság közölte azt is, hogy a Scope Ratings GmbH a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolását BBB+ szintre minősítette, amelyhez stabil kilátás tartozik. A hitelminősítő BBB+ minősítést adott a Magyar Telekom által a Növekedési kötvényprogram keretében kibocsátani tervezett kötvényeknek is - jelezte a vállalat.

A közleményben Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese kifejtette: a Magyar Telekom befektetésre ajánlott hitelminősítési besorolása tükrözi a társaság erősségét, a külső körülmények változásaival szemben ellenálló üzleti profilját. Ez az erős hitelminősítési besorolás lehetővé teszi, hogy a társaság versenyképes finanszírozási feltételeket érjen el tervezett befektetései finanszírozásához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!