TV műsor

Közel négyszáz millió forintból fejleszthetik a digitális termékek körét Magyarországon

Gazdaság, 2021.02.15

A Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 300 millió forint támogatást nyert el a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által meghirdetett Startup Factory pályázaton, a projekt összköltsége 371,428 millió forint.

Az inkubátor az MTI-vel hétfőn közölte: a támogatást saját forrásával kiegészítve a februárban indult Virgo Ventures Startup Factory Program 2021-2023 befektetési program finanszírozására fogja használni.

A kétéves programban az inkubátor 10-12 cég finanszírozását tervezi. Elsősorban olyan koncepcionális, prototípus, vagy növekedési fázisban lévő, vonzó üzleti ötleteket és megoldásokat keresnek, amelyek jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek. Az inkubátor érdeklődési körébe főként a digitális termékek fejlesztése tartozik, mint az AI, Big Data & Analitics, Cybersecurity, Fintech, Edtech, Digital Media, Adtech, Creative Industries, Health & Wellness, Art-Tech, IT, Ecommerce, HR Tech, IoT vagy Business Operation megoldások.

A startupok számára minimum ötmillió, legfeljebb 75 millió forint tőkebefektetés és állami támogatás nyújtható - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!