Közlekedésbiztonsági fejlesztések Tiszaszőlősön

Gazdaság, 2024.02.08

A helyi közösségeket és a közlekedésbiztonságot erősítő fejlesztések kezdődnek a mintegy ezerkétszáz lakosú Tiszaszőlősön, ahol egy illegális hulladéklerakót is felszámolnak - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

Az április végén kezdődő és a tervek szerint 2025. január végén befejeződő beruházásra a helyi önkormányzat több mint 162 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán - írták.

Felújítják a Fő út és az Alkotmány út sarkán levő, jelenleg kihasználatlan szerkezetkész épületet, amely civilek házaként fog működni, a településen működő civil szervezetek számára fog állandó helyet biztosítani.

Emellett gyalogátkelőhely épül a Fő út és a Petőfi út csatlakozásánál, ahol emelt szintű megvilágítás lesz, valamint egy közlekedési tükröt is elhelyeznek. A Fő út és a Dózsa György út sarkán zebra kiépítését magántulajdon bevonásával lehetne megoldani, ezért oda csak egy közlekedési tükör kerül - közölték. A Fő út Tiszafüred felőli bevezető szakaszán buszöblök, peronok és esőbeálló épületek létesülnek - sorolták.

Felszámolják a régi temető melletti illegális hulladéklerakót. Az ingatlanon mintegy háromszáz köbméter illegálisan elhelyezett beton- és építési hulladék halmozódott fel - tájékoztattak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!