Közlekedéssel foglalkozó szakembereknek hirdetett 3 millió forintos pályázatot a NÚSZ és a KTE

Gazdaság, 2023.05.17

Ötödik alkalommal hirdette meg a Közlekedési Innovációs Díj pályázatot a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) a 40 év alatti, közlekedéssel foglalkozó, tehetséges fiatal szakemberek felkarolása, Magyarországon maradásuk elősegítése érdekében - közölte szerdán az MTI-vel a NÚSZ Zrt.

A nettó 3 millió forint díjazású pályázat a hazai közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötleteket, innovatív kezdeményezéseket, tudományos elképzeléseket karolja fel, egyben a közlekedési szakma utánpótlás-nevelését szeretnék támogatni, megbecsültségét erősíteni - írták.

Pályázni minden olyan Magyarországon hasznosított vagy hasznosítás előtt álló közlekedési innovációs eredménnyel, tervvel, tudományos kutatási anyaggal, projekttel, szabadalommal lehet, amelyek kiterjedhetnek a közlekedés összes vagy valamely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, közlekedési infrastruktúra/szolgáltatás-fejlesztésre, a forgalom szervezésére, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedésgazdaságtanra, mobilitás-menedzsmentre, valamint az emberi tényezőkre - írta a NÚSZ.

A pályázat benyújtási határideje 2023. szeptember 1. További információ a nemzetiutdij.hu-oldalon érhető el.

A NÚSZ honlapja szerint tavaly az - akkor egymillió forintos - elismerést a vasútvonalak biztonságát garantáló PRORIS termékcsalád kifejlesztéséért és bevezetéséért ítélte oda a független szakemberekből álló bírálóbizottság Suba Gergelynek és Pecsérke Tamásnak, a Prolan Zrt. fejlesztési osztályvezetőinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!