TV műsor

Krisán László: a Széchenyi Kártya Program betöltötte szakpolitikai szerepét

Gazdaság, 2021.02.23

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 12.45 órakor kiadott, Krisán László: a Széchenyi Kártya Program betöltötte szakpolitikai szerepét című anyagunk 4. bekezdésének 1.mondatában a közlő pontosította az általa korábban elmondottakat. A mondat helyesen:

Krisán László elmondta, a program krízistermékeit a vállalkozások elvárásainak figyelembe vételével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával dolgozták ki.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Krisán László: a Széchenyi Kártya Program betöltötte szakpolitikai szerepét

Budapest, 2021. február 23., kedd (MTI) - A Széchenyi Kártya Program dinamikusan fejlődik 2002. évi indulása óta, a tavaly kezdődött válsághelyzetben pedig még inkább betöltötte a vállalkozások finanszírozásában elfoglalt szakpolitikai szerepét - hangsúlyozta Krisán László, a programot lebonyolító Kavosz Zrt. vezérigazgatója kedden az eddigi eredményeket ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta, hogy 2002-től napjainkig a programban a befogadott hitelkérelmek száma elérte a 454 ezret, a létrejött hitelügyleteké megközelíti a 330 ezret, a megkötött szerződések összege mintegy 3050 milliárd forint.

Szavai szerint tavaly a program "berobbant", a márciusban kidolgozott krízis termékekkel együtt 40 353 hitelkérelmet fogadtak be több mint 1054 milliárd forint értékben, és 29 ezer szerződés keretében több mint 630 milliárd forintot helyeztek ki mikro- és kisvállalkozásoknak.

Krisán László elmondta, a program krízistermékeit a vállalkozások elvárásainak figyelembe vételével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával dolgozták ki. A vállalkozásoknak a likviditás, a biztonsági háttér, a munkahelyek megőrzése és üzleti tevékenységük megtartása volt fontos szempont.

A krízishitelek legfőbb előnyének nevezte, hogy az árazásuk rendívül kedvező, nulla, illetve közel nulla százalék kamattal kínálták. A vállalkozások könnyített adminisztrációval juthatnak a hitelhez, amely a lehető legtöbb csatornán - 200 irodában és 9 közreműködő bankban - igényelhető. A finanszírozási célokat kibővítették a klasszikus termékekhez képest például üzletrészvásárlással, illetve hitelkiváltással.

A programban működő kamarai és VOSZ-irodák a regisztrációs díj kivételével ingyen kísérik végig a vállalkozókat a Széchenyi Kártya hiteligénylés lebonyolításáig - hangsúlyozta Krisán László.

Kitért arra, hogy a Széchenyi Kártya krízishiteleinek határidejét kitolták idén június 30-áig, de tárgyalásokat folytatnak a szükség szerinti további meghosszabbításról.

Minden gazdasági szereplő érdeke, hogy a magyarországi vállalkozások erősek legyenek, ezért szükséges folytatni a programot, Demján Sándor örökségét - fogalmazott a Kavosz vezérigazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!