Kutató- és oltóanyag-termelő központot adtak át Mohácson

Gazdaság, 2018.12.08

Átadták szombaton a mohácsi Prophyl Kft. új kutatólaboratóriumát és oltóanyag-termelő központját, a cég a 700 millió forintos beruházással elkészült létesítmény mellett az állatgyógyászatban újdonságnak számító, a libák vérzéses bél- és vesegyulladása elleni vakcinát is kifejlesztett.

A kutatóközpont ünnepélyes átadásán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: a fejlesztést egy generációkon átívelő, magyar tulajdonban lévő, egészségügyi, családi vállalkozás valósította meg.

Hozzátette: az egészségipar valamennyi nemzetgazdasági prioritásnak megfelel, kutatásigényes területei vannak, a részben kihasználatlan külpiaci lehetőségekkel.

Az 1991-ben alapított társaság a Gazdasági és Innovációs Operatív Program 221 millió forintos támogatásával alakította ki a 800 négyzetméteres kutatóközpontját, ahol laborok és irodák kaptak helyet. A cég Európában piacvezető az ún. SPF (az összes, jelenleg ismert baromfi betegségtől mentes) tojás előállításában, 2017-es, 2,12 milliárd forintos árbevételének felét ez a termék adta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!