Lassult márciusban a szolgáltatóipari teljesítménynövekedés az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2024.04.03

Lassult az Egyesült Államok szolgáltatóiparában a teljesítmény növekedési üteme márciusban az ISM (Institute for Supply Management) gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének alakulása szerint.

Az ISM amerikai szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a februári 52,6 pontról 51,4 pontra, három hónapja a legalacsonyabbra csökkent márciusban, és elmaradt az 52,7 pontos várakozástól is.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Az index összetevői közül az új megrendelések kevésbé nőttek, a mutatószám 54,4 pontra csökkent 56,1 pontról. A készletezés mutatószáma 45,6 pontra csökkent 47,1 pontról. A beszállítói teljesítmény mutatószáma 45,4 pontra csökkent 48,9 pontról. A foglalkoztatás is tovább csökkent, de kisebb mértékben, a mutatószám 48,5 pontra javult 48,0 pontról.

Az árnyomás mutatószáma enyhült, 53,4 pontra, 2020 márciusa óta a legalacsonyabbra csökkent 58,6 pontról, de a válaszadók jelzései alapján az infláció még egyes árak stabilizálódása mellett is aggodalomra ad okot.
https://www.ismworld.org/supply-management-news-and-reports/reports/ism-report-on-business/services/march/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!