LED-es közvilágítással spórol Kiszombor

Gazdaság, 2023.01.07

Felére csökkent a felhasznált energia mennyisége, miközben jelentősen javult a közterületek megvilágítása a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszomboron - tájékoztatott közleményben az MVM Marketing és Ügyfél-kommunikációs Igazgatósága.

LED közvilágítás Kiszombor
Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. 2022 decemberében 431 LED-es világtótestet telepített Kiszomboron, melynek köszönhetően teljesen megújult a közvilágítás a településen.
Az új világítótestek autonóm fényáram-szabályozásra képesek, melynek köszönhetően este 23 óra és hajnali 4 óra között, amikor a közterületeken a forgalom jelentősen lecsökken, 30%-al alacsonyabb teljesítménnyel működnek.

Az MVM Lumen szakértői a komplex projekt részeként, a tervezés és kivitelezés előtt helyszíni felméréseket végeztek a településen, hogy a legjobb műszaki megoldásokat tudják alkalmazni és a megvilágítási szinttel kapcsolatos követelmények is teljesüljenek.  

A közvilágítás modernizációjával jelentős költségmegtakarítást érhet el a kiszombori önkormányzat, várhatóan rendkívül rövid időn belül megtérül a jövőbe invesztált projekt.  

Kiszombor, Sajóbábony, Makó, valamint Székkutas után az MVM Lumen Kft. további települések közvilágításának modernizációját tervezi az ország teljes területén - olvasható az MVM közleményében.
(Webrádió)

Címkék

Kiszombor MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. LED-es közvilágítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!