TV műsor

Lezárta a Neo Property felvásárlását a vagyonkezelő Akko Invest

Gazdaság, 2021.02.26

Sikeresen lezárta a Neo Property Services Zrt. felvásárlását az Akko Invest Nyrt., a 18,5 milliárd forint értékű akvizíciót az Akko saját és banki forrásból finanszírozta - közölte a vagyonkezeléssel foglalkozó vállalat pénteken az MTI-vel.

Az ingatlanüzemeltető és szolgáltató társaságot a Wing csoporttól vették meg, a tranzakcióhoz az OTP Bank 12 milliárd forint összegű, 15 éves futamidejű hitelt biztosított.

A közlemény idézi Prutkay Zoltánt, az Akko Invest elnökét, aki kiemelte: ezzel a lépéssel az AKKO történetének legnagyobb akvizícióját zárták le, és jelentős lépést tettek növekedési terveik megvalósításában. A vállalat vizsgálja újabb akvizíciók lehetőségét, a növekedés finanszírozása érdekében a vagyonkezelő alaptőkéjének maximum tízszeresére emelésének lehetőségéről határozott korábban - jelezte.

A tájékoztatás szerint a Neo Property Services Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója, árbevételét csaknem megduplázta 2015 óta. A vállalat 23,3 milliárd forintos árbevételt és 1,5 milliárd forintos kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el 2019-ben, és az előzetes adatok alapján 2020-ban is folytatta a növekedést. Partnerei számára több mint 10 millió négyzetméter külterületet gondoz és több mint 3 millió négyzetméter ingatlanterületet üzemeltet, 650 főt meghaladó munkavállalóval. A társaság célja, hogy 2025-re 29 milliárd forintos árbevételt és 2,1 milliárd forintos EBITDA-t érjen el.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest Nyrt. vagyonkezeléssel foglalkozik, részvényeit 2011 óta jegyzik a tőzsdén. A vállalat papírjai csütörtökön 428 forinton zártak; az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb értéke 481 forint, a legalacsonyabb 264 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!