Logisztikai központot épít a Magyar Posta Nagykanizsán

Gazdaság, 2021.10.27

Zöldmezős beruházással logisztikai központot épít Nagykanizsán a Magyar Posta egy eddig magánkézben lévő iparterület megvásárlásával - jelentette be szerdán Nagykanizsán a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Cseresnyés Péter - egyben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára - közölte: a mintegy 5800 négyzetméteres iparterületen 2500 négyzetméter alapterületű csarnok épül. A jövő évben megvalósuló beruházás 80-100 új munkahelyet jelent.

A város északi ipari parkjában épülő logisztikai központnak még idén elkészülnek a tervei, az első kapavágás a jövő év elején várható. A csomagküldemények feldolgozására szánt beruházás 2022 végére valósulhat meg - ismertette a képviselő.

Cseresnyés Péter felidézte, hogy többször éri kritika a városvezetést a munkahelyteremtéssel összefüggésben, holott Nagykanizsán soha nem látott mélységben van a munkanélküliség, a foglalkoztatottság emelkedésének köszönhetően 1500-zal többen dolgoznak ma a városban, mint 2010-ben. Az utóbbi évtized legjelentősebb beruházásai között említette a szivattyúkat gyártó olasz DAB letelepedését, valamint a fiúk elhelyezését szolgáló javítóintézet és a Készenléti Rendőrség létesítményének - százas nagyságrendű munkahelyet jelentő - elkészültét.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) a bejelentés kapcsán arra emlékeztetett, hogy Nagykanizsa hat út találkozásában fekszik, ezért is lehet vonzó a logisztikai központhoz hasonló beruházásoknak. A Magyar Posta pedig olyan cég, amelyik stabilitást jelent - emelte ki a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!