Londoni elemzők: "finomhangolási üzemmódban" a magyar monetáris és költségvetési politika

Gazdaság, 2020.01.20

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelenleg "finomhangolási üzemmódban" működik a magyar monetáris és költségvetési politika, ami arra vall, hogy egyik területen sem várható jelentősebb módosítás, hacsak a magyar gazdaságot nem éri külső sokk.

A Bank of America globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni kutatási részlegének (BofA Global Research) feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzői a minap tájékozódó látogatást tettek a közép-európai EU-gazdaságokban.

Benyomásaikról összeállított, hétfőn Londonban bemutatott tanulmányukban kiemelik azt a véleményüket, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) "kényelmes helyzetben" van: az infláció jórészt ellenőrzés alatt áll, mivel a maginfláció az elmúlt hónapokban lefelé indult, és úgy tűnik, hogy a forintárfolyam szűk, 328-336 forint/euró sávban rögzült.

A ház londoni elemzői szerint az MNB - ha valamiért kikerülne a jelenlegi komfortzónából - kisebb kiigazításokat végrehajthat a devizaswap-állományban, de nem tapasztalható elkötelezettség a monetáris alapállás módosítására, tekintettel a továbbra is bizonytalan külső környezetre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!