Mabisz: tűzkárokra 6,5 milliárd forintot fizettek ki tavaly a biztosítók

Gazdaság, 2022.05.27

Tavaly a biztosítók tűzkárra 6,5 milliárd forintot fizettek ki a mintegy 6100 tűzesetre Magyarországon - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) pénteken az MTI-vel.  

Összehasonlításképpen megemlítették, hogy a tavalyi viharszezonban - amely kirívóan katasztrofálisnak bizonyult és a lakásbiztosítási kárkifizetések egyik legnagyobb tételét jelenti - 9,1 milliárdot fizettek ki.

A Mabisz összesítése szerint 2010 és 2021 között tűzkárra térített összeg meghaladta a 62 milliárd forintot a mintegy 77 ezer bejelentés nyomán.

Tapasztalatok szerint a legtöbb lakástűz a konyhában keletkezik, második legveszélyesebb terület a lépcsőház, de előfordulásukat tekintve előkelő helyen szerepelnek az erkélyen keletkezett tüzek, amelyek egyértelműen a dohányzással vannak összefüggésben.

A lakástüzek többségénél nem közvetlenül a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető, ha füstérzékelő van a lakásban - hívta fel a figyelmet a szövetség a közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!